Toon cursussen op rechtsgebied

WWFT in de advocatenpraktijk

3 december 2019 - De Nieuwe Poort Amsterdam

mr.dr. Arnaud Booij
 • DOCENT(EN):
  mr. dr. Arnaud Booij
 • LOCATIE:
  De Nieuwe Poort Amsterdam
 • TIJD:12:30 tot 17:30 uur
 • PRIJS:349
 • DATUM:
  3 december 2019
 • PO-PUNTEN:4
 • DATUM:3 december 2019
De Nieuwe Poort Amsterdam

Toepassing van de WWFT in de praktijk staat centraal in deze cursus. U leert waaraan het kantoorbeleid moet voldoen aan de hand van concrete cases. U kunt na afloop van deze cursus toetsen welke diensten onder de WWFT vallen en in welke situaties een melding ongebruikelijke transactie dient te worden gemeld. 

4 PO-PUNTEN Nederlandse Orde van Advocaten

Niveau & Doelgroep

De deelnemer beschikt over basiskennis van de Wwft. De cursus is met name een must voor advocaten die in een corporate transactiepraktijk werken of in de vastgoedpraktijk. Deze cursus is bedoeld voor advocaten en andere academisch geschoolde juristen. 

Inleiding

De NOVA schrijft voor dat advocaten elk jaar weer op de hoogte moeten zijn van de anti- witwaswetgeving (Wwft). Daarvoor dienen zij hierover jaarlijks een cursus te volgen. Als poortwachter is ook een advocaat in veel gevallen verplicht om cliĆ«ntenonderzoek te doen en ongebruikelijke transacties te melden. Advocaten denken vaak dat ze geheel niet te maken hebben met deze wetgeving, maar dat is veelal niet juist. 

Cursusvorm

De tijdsduur van de cursus is 4 uur. Tijdens de cursus staat de praktijk centraal. In deze cursus leert u hoe de Wwft in de praktijk dient te worden toegepast en waaraan het kantoorbeleid moet voldoen. Mr. dr. Arnaud Booij neemt u hierin mee aan de hand van praktijkcases. In het laatste uur van de cursus kunt u uw praktijkkennis toetsen door middel van een Wwft-quiz. 

Doelstelling

Na deze cursus bent u goed op de hoogte van de Wwft-verplichtingen voor uzelf en voor uw kantoor. U bent in staat te bepalen welke diensten er onder de Wwft vallen en in welke situaties een melding ongebruikelijke transactie dient plaats te vinden. 

Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij is fiscaal advocaat, partner bij Booij Bikkers advocaten en daarnaast ook docent aan de universiteit Leiden.

   

De Nieuwe Poort Amsterdam
Claude Debussylaan 2
1082 MD Amsterdam

Aanmelden voor deze cursus

U ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail.