prof. mr. Bas Steins Bisschop

Prof. mr. Bas Steins Bisschop doceert sinds 2007 op Maastricht University binnen het terrein van corporate governance. 

Zijn academische carrière startte in 1991 met het voltooien van zijn PhD, waarbij prof. mr. Bisschop de theorie van beperkte afdwingbaarheid van juridische verdediging tegen vijandige overnames gebruikt door beursgenoteerde vennootschappen introduceerde. Voordat hij bij Nyenrode werd aangesteld doceerde hij regelmatig bij de Erasmus Universiteit en bij Maastricht University. Hij publiceert regelmatig in juridische vakbladen en houdt lezingen op verschillende fora.

Zijn huidige onderzoek is gericht op corporate law en in het bijzonder op nationale en internationale juridische vraagstukken met betrekking tot corporate social responsibility en corporate governance.

Prof. mr. Bisschop was tot 2002 partner bij internationale advocatenkantoren. Sinds 2002 is hij partner bij een in corporate law gespecialiseerd kantoor. 

Prof.mr. Bas Steins Bisschop

Prof. mr. Bas Steins Bisschop is sinds 2001 werkzaam bij Nyenrode Business Universiteit waar hij verantwoordelijk is voor het juridische onderwijs in de Nyenrode degree programs. Verder geeft hij les in diverse executive education programs en doet hij onderzoek binnen een breed scala van juridische onderwerpen.

Cursussen van prof. mr. Bas Steins Bisschop