Toon cursussen op rechtsgebied

Actualiteiten Ondernemingsrecht

18 december 2020 - Kasteel Oudaen Utrecht

prof.mr.dr. Kid Schwarz
 • DOCENT(EN):
  prof. mr. dr. Kid Schwarz
 • LOCATIE:
  Kasteel Oudaen Utrecht
 • TIJD:09:30 tot 17:30 uur
 • PRIJS:549
 • DATUM:
  18 december 2020
 • PO-PUNTEN:6
 • DATUM:18 december 2020
Kasteel Oudaen Utrecht

Prof. dr. Kid Schwarz behandelt de belangrijkste actualiteiten op het gebied van het Ondernemingsrecht. Hij leidt u en uw collega's met flair door de belangrijke recente jurisprudentie, wetgeving en recente praktijkvoorbeelden.

6 PO-PUNTEN Nederlandse Orde van Advocaten

Niveau & Doelgroep
De advocaat heeft (basis)kennis van het ondernemingsrecht in het algemeen en de begrippen voorkomend in het ondernemingsrecht. Deze cursus is bedoeld voor advocaten en andere academisch geschoolde juristen.

Inhoud
Als advocaat is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de actualiteiten. Daarnaast wordt u bijgepraat over de laatste tips en tricks, handige feiten en tips die u verder helpen in de praktijk van het ondernemingsrecht. In één dag tijd bent u weer helemaal op de hoogte.

Doelstelling
Na de cursus bent u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het ondernemingsrecht.

Prof.mr.dr. Kid Schwarz

Prof.mr. C.A. Schwarz (1954) studeerde notarieel recht aan de Rijksuniversiteit te Leiden (1978), en Nederlands recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam (1984). Hij promoveerde op het proefschrift 'Blokkering van aandelen' te Leiden (1986). Hij werkte als onderzoeker op het terrein van de vrijwillige organisaties aan de VU te Amsterdam en als hoogleraar Handels- en ondernemingsrecht bij de juridische faculteit van de Universiteit Maastricht (UM). Hij publiceert op diverse terreinen, maar met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht.

Hij is sinds 1993 actief als NAI-arbiter en als ICC-arbitrator en is sinds 2000 tevens actief als mediator. Hij is voorzitter van het bestuur van de internationale onderzoekschool Ius Commune (Maastricht, Leuven, Utrecht, Amsterdam, Edinburgh, Stellenbosch) en coördinerend onderzoeksleider van het deelproject The European Company in deze school.

Daarnaast is hij per 1 maart 2017 benoemd tot hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law en actief als partner bij Baker Tilly Berk NV.

Kasteel Oudaen Utrecht
Oudegracht 99
3511AE Utrecht
UITVERKOCHT