mr. Annette van Riemsdijk

Zij publiceert regelmatig over familie- en erfrecht en ADR (mediation) en trainde duizenden professionals in het familierecht, onderhandelen, mediation, procesvoering en risicoanalyse.  Ook adviseerde mr. Van Riemsdijk evenzoveel particulieren, ondernemingen, advocaten en (internationale) mediationproviders. Door haar inhoudelijke epertise en jarenlange ervaring, zowel juridsich als psychologisch, loopt mr. Van Riemsdijk steeds voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Zo was zij 10 jaar bestuurslid NMI en is zij oprichtster en director emeritus van het International Mediation Institute (IMI). Zij startte met drs. Donald MacGillavry het eerste interdisciplinaire “scheidings- ” kantoor in Nederland.  

Mr. Van Riemsdijk is voorzitter van de Stichting Nalatenschapsmediation en voorzitter plv bij de Stichting Kwaliteitsregister jeugd te Bilthoven. 

mr. Annette van Riemsdijk

Naast advocaat, mediator (vFAS, IMI, MfN, vVCP, SNM en Juripax), rechter plv. en raadsheer-plv. is mr. Van Riemsdijk een ervaren docent, trainer, bestuurder, arbiter en adviseur.

Cursussen van mr. Annette van Riemsdijk

Praktisch en actueel civiel jeugdrechtUtrecht

mr. Annette van Riemsdijk
Kasteel Oudaen Utrecht

Advocaat en jeugdrechter Annette van Riemsdijk geeft u praktische handvatten voor het procederen in het civiele jeugdrecht en het optimaliseren van uw relatie met de gezinsvoogd en de RvdK. Naast actualiteiten over OTS, uithuisplaatsing en gezag wordt ingegaan op vrijwillige en dwangtrajecten, (komende) wetgeving, NJI- richtlijnen, de beroepscode van het SKJ (tuchtrecht voor jeugdwerkers) en actuele jurisprudentie.