Online cursussen op rechtsgebied

WWFT in beeld

ONLINE CURSUS

mr.dr. Arnaud Booij
Online cursussen icoon

On demand cursus WWFT (2 PO).

2 PO-PUNTEN Nederlandse Orde van Advocaten

WWFT in beeld

On demand cursus WWFT (2 PO).

Inleiding

De NOVA schrijft voor dat advocaten elk jaar weer op de hoogte moeten zijn van de anti- witwaswetgeving (Wwft). Daarvoor dienen zij hierover jaarlijks een cursus te volgen. Als poortwachter is ook een advocaat in veel gevallen verplicht om cliëntenonderzoek te doen en ongebruikelijke transacties te melden. Advocaten denken vaak dat ze geheel niet te maken hebben met deze wetgeving, maar dat is veelal niet juist. 

Cursusvorm

De tijdsduur van de cursus is 2 uur. Tijdens de cursus staat de praktijk centraal. In deze cursus leert u hoe de Wwft in de praktijk dient te worden toegepast en waaraan het kantoorbeleid moet voldoen.

Doelstelling

Na deze cursus bent u goed op de hoogte van de Wwft-verplichtingen voor uzelf en voor uw kantoor. U bent in staat te bepalen welke diensten er onder de Wwft vallen en in welke situaties een melding ongebruikelijke transactie dient plaats te vinden. 

Doelgroep

De deelnemer beschikt over basiskennis van de Wwft. De cursus is met name een must voor advocaten die in een corporate transactiepraktijk werken of in de vastgoedpraktijk. Deze cursus is bedoeld voor advocaten en andere academisch geschoolde juristen. 

Mr. dr. Arnaud Booij behandelt in samenwerking met de strafrechtadvocaten fiscale fraudezaken. Onder zijn cliënten bevinden zich veel financiële dienstverleners, zoals banken en trustkantoren.

Hij fungeert voor accountants en belastingadviseurs vaak als adviseur voor de wat complexere fiscale zaken, waar men niet dagelijks mee te maken heeft. Hij is ook goed thuis in die fiscale zaken die het ondernemingsrecht of de toezichtwetgeving raken. Arnaud is daarnaast actief als zakelijk en fiscaal mediator.

De laatste jaren richt mr. dr. Arnaud Booij zich ook op "International tax dispute resolution", het oplossen van internationale fiscale problemen. Daarnaast is hij ook docent aan de Universiteit Leiden. 
Aanmelden voor deze

Online cursus

U ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail.