Toon cursussen op rechtsgebied

Fusies & overnames: tips & tricks

9 juni 2020 - Kasteel Oudaen Utrecht

Remie Huijs
 • DOCENT(EN):
  mr. Remie Huijs
 • LOCATIE:
  Kasteel Oudaen Utrecht
 • TIJD:09:30 tot 17:30 uur
 • PRIJS:595
 • DATUM:
  9 juni 2020
 • PO-PUNTEN:6
 • DATUM:9 juni 2020
Kasteel Oudaen Utrecht

In deze cursus wordt het overnametraject van het begin tot het einde behandeld. Mr. Remie Huijs behandelt de diverse relevante documenten (LOI - SPA - SHA) zodat u daarmee zelf aan de slag kunt.

6 PO-PUNTEN Nederlandse Orde van Advocaten

In deze cursus wordt het overnametraject van het begin tot het einde behandeld. Mr. Remie Huijs behandelt de diverse relevante documenten (LOI-SPA-SHA) zodat u daarmee zelf aan de slag kunt.

Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Hoe werkt het koopprijsmechanisme?

- Wat is het verschil tussen garanties en vrijwaringen en wat betekent dit voor het contract?

- Welke afspraken maken we in een aandeelhoudersovereenkomst?

Tijdens de cursus wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan onderwerpen die bij de contractsonderhandelingen een belangrijke rol spelen.


Sinds 1 januari 2019 is Remie Huijs partner in het M&A/Corporate team van Holla Advocaten.

Remie begeleidt fusies, overnames en het aangaan van samenwerkingsverbanden (joint ventures). Daarnaast treedt Remie op bij geschillen over de afwikkeling van dergelijke transacties en bij conflicten tussen aandeelhouders.

In zijn dagelijkse praktijk werkt Remie intensief samen met accountants, belastingadviseurs, corporate finance specialisten, investeerders en bankiers, die hem ook regelmatig inschakelen voor de begeleiding van een transactie of het oplossen van een conflict. Het samenspel tussen de verschillende disciplines en de wisselwerking tussen de diverse belangen maakt het vak volgens Remie uitdagend.

Remie heeft een grote affiniteit met de Duitse taal en cultuur en dat verklaart waarom hij zowel door Nederlandse als door Duitse partijen regelmatig wordt ingeschakeld in zaken waarin die internationale component een rol speelt. Ook op dit terrein is er een nauwe samenwerking met andere dienstverleners.

Naast zijn vak, dat hij met grote toewijding uitoefent, geniet Remie van de goede dingen van het leven. Samen eten, drinken en lachen is immers het mooiste wat er bestaat.

   

Kasteel Oudaen Utrecht
Oudegracht 99
3511AE Utrecht
UITVERKOCHT