Toon cursussen op rechtsgebied

AVG Actualiteiten

17 december 2019 - De Nieuwe Poort Amsterdam

mr. Thomas van Essen
 • DOCENT(EN):
  mr. Thomas van Essen
 • LOCATIE:
  De Nieuwe Poort Amsterdam
 • TIJD:12:30 tot 17:30 uur
 • PRIJS:349
 • DATUM:
  17 december 2019
 • PO-PUNTEN:4
De Nieuwe Poort Amsterdam

In deze cursus wordt ingegaan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy en dataprotectie (AVG en aanverwante regelgeving). Ook worden aan de hand van praktijkvoorbeelden een aantal thema's en leerstukken uit de privacywetgeving uitgediept. De nadruk ligt op actuele jurisprudentie van de Nederlandse en de Europese rechter en publicaties van binnen- en buitenlandse toezichthouders. 

4 PO-PUNTEN Nederlandse Orde van Advocaten

Niveau & Doelgroep

 De cursus Actualiteiten AVG is bedoeld voor deelnemers die over een gedegen kennis beschikken van de AVG en de Uitvoeringswet AVG. Deze cursus is bedoeld voor advocaten en andere academisch geschoolde juristen. 

Inleiding

De AVG is voor de meeste organisaties inmiddels bekend terrein. Inmiddels wordt steeds meer uitleg gegeven aan de open normen in de AVG en de Uitvoeringswet AVG in de vorm van jurisprudentie, adviezen en besluiten van de Autoriteit Persoonsgegevens en opinies en guidelines van de European Data Protection Board. In deze cursus gaan wij in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy en data protectie en worden een aantal thema’s en leerstukken uit de relevante privacywetgeving verder uitgediept.

Cursusvorm

De cursus verbindt het juridische kader aan de actualiteit en de praktijk. U bent na afloop op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van privacy en data protectie. De onderwerpen die aan bod komen zijn afhankelijk van wat voorafgaand aan de cursus speelt in het vakgebied. Hierbij kunnen uitspraken van de Nederlandse rechters aan bod komen, alsmede uitspraken van de Europese rechter en publicaties van binnen- en buitenlandse toezichthouders.

Doelstelling

U bent na afloop van de cursus op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en u bent in staat om deze in het bredere kader van de AVG en de Uitvoeringswet AVG te plaatsen. 

Mr. Thomas van Essen is advocaat en partner bij SOLV advocaten. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van privacyrecht en dataprotectie en houdt zich dagelijks bezig met vraagstukken op het gebied van AVG en de Uitvoeringswet AVG. mr. Thomas van Essen geeft regelmatig presentaties en workshops en spreekt geregeld op congressen en seminars over uiteenlopende privacygerelateerde thema's.

   

De Nieuwe Poort Amsterdam
Claude Debussylaan 2
1082 MD Amsterdam
UITVERKOCHT