Toon cursussen op rechtsgebied

Actualiteiten arbeidsrecht Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

10 december 2019 - De Nieuwe Poort Amsterdam

prof. dr. Diana de Wolff
 • DOCENT(EN):
  prof. dr. Diana de Wolff
 • LOCATIE:
  De Nieuwe Poort Amsterdam
 • TIJD:12:00 tot 17:00 uur
 • PRIJS:349
 • DATUM:
  10 december 2019
 • PO-PUNTEN:4
De Nieuwe Poort Amsterdam

Per 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Het ontslagrecht wordt opnieuw ingrijpend gewijzigd en flexarbeid wordt onderworpen aan meer regels. De WW- premie gaat variëren afhankelijk van het soort contract. Met deze cursus bent u goed voorbereid op deze veranderingen. De WAB wordt besproken tegen het licht van andere actuele ontwikkelingen in het arbeidsrecht. 

4 PO-PUNTEN Nederlandse Orde van Advocaten

Niveau en doelgroep

De cursus Actualiteiten Arbeidsrecht Wet Arbeidsrecht in Balans (WAB) is bedoeld voor deelnemers die over basiskennis beschikken van de het arbeidsrecht. Het niveau is verdiepend. Deze cursus is bedoeld voor advocaten en andere academisch geschoolde juristen. 


Cursusvorm

De Wet Arbeidsrecht in Balans (WAB) betekent een ingrijpende verandering in het arbeidsrecht, nog maar een paar jaar na invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). De WAB introduceert onder meer nieuwe wetgeving op het gebied van de ontslaggronden, transitievergoeding, flexwerk en de WW.

De cursus verbindt het juridische kader van de WAB aan de actualiteit en de praktijk. U bent na afloop op de hoogte van de WAB en hoe deze toe te passen in de praktijk. Met concrete handvatten kunt u uw cliënten adviseren om de bepalingen van de WAB in hun voordeel toe te passen.


Doelstelling

U bent na afloop van de cursus op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en u bent in staat om deze in het bredere kader van de WAB en het arbeidsrecht te plaatsen.

Prof. dr. Diana de Wolff is advocaat en partner bij Stadhouders Advocaten. Daarnaast is zij raadsheer- plaatsvervanger bij het gerechtshof Den Bosch en is zij bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de Universiteit van Amsterdam. 

   

De Nieuwe Poort Amsterdam
Claude Debussylaan 2
1082 MD Amsterdam

Aanmelden voor deze cursus

U ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail.